Aktivitete

Nga Guxim ALIMANI

U bene 30 vite nga Levizja studentore e Dhjetorit ’90, qe politika nuk ka munguar nje dite e nje fushate pa permendur e pa u perbetuar per integrim e europianizim te vendit.

Me sllogane te njejta si ato per mireqenie, per uje e per drita, politika shqiptare gati e banalizoi kete aspirate thelbesore kombetare. Natyrisht ketij anti-misioni te politikes tone i ka ndihmuar dhe situata pankozmike, duke mos u fokusuar sa duhet ne thelbin e problemeve qe kane stopuar integrimin ne Shqiperi.

10 Kor 2020

Në kuadër të Paketës 23 milion Euro të Bashkimit Evropian, është hapur thirrja për propozime, për 43 nga 61 bashkitë e vendit: Mbështetje e BE-së për luftën kundër krimit të organizuar dhe narkotikëve / EU for socio-economic development (as alternative to drugs cultivation and trafficking).

10 Kor 2020

7 KORRIK 2020 – Projekti “Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, në bashkëpunim me ASPA-n, Shkollën Shqiptare të Administratës Publike, është duke zhvilluar një Seminar të nivelit të lartë, me sekretarët e përgjithshëm dhe nënkryetarët e 61 Bashkive të Shqipërisë. “Politikat Evropiane në Nivel Lokal” është fokusi i këtij seminari, i cili do të zgjasë për 3 ditë me radhë, dhe do të zhvillohet në formën e një ëebinari, për shkak të situatës me Covid-19.

07 Kor 2020

Njësia e Intergimit Evropian, Bashkia Mat organizoi një ceremoni për dorëzimin e çmimit të dytë në shkallë vendi për vizatimin më të mirë mbi COVID-19, realizuar nga nxënësja Kejsi MARKOLA, e Gjimnazit "28 Nëntori", si dhe Çmimin special për nxënësin Fatos BEQIRI, Gjimnazi "Pjetër Budi". 

Këto çmime u dorëzuan në kuadër të Konkursit të Javës Evropiane me tematikë: “Solidariteti dhe mbështetja reciproke në kohë të veshtira, si vlera të patjetërsueshme në themel të vetë BE-së”, organizuar nga Projekti “Bashkitë për në Evropë", ku morën pjesë të gjitha shkollat e Bashkisë Mat. 

06 Kor 2020

Njësite e Integrimit Evropian dhe Koordinimit të Ndihmës së Huaj në Nivel Vendor, kanë filluar ciklin e Trajnimit për "Fondet e BE-së dhe Shkëmbimin e Përvojave me Vendet Anëtare".

02 Kor 2020

''Njësia e Integrimit Evropian në Bashkinë Bulqizë, me mbështetjen e projektit ''Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, organizuan Summer Camp ''Europe & Youth''. 

Ideimi i këtij aktiviteti erdhi si pasojë e nevojës së madhe për të angazhuar të rinjtë, si dhe informuar në lidhje me çështjet e Bashkimit Evropian dheh integrimit të Shqipërisë.

01 Kor 2020

Standardet dhe politikat mjedisore të rëna dakord në kuadër të Bashkimit Evropian shërbejnë si një pikë referimi edhe për Njësitë e Vetëqevrisjes Vendore
Problemeve të vjetra mjedisore mund t’u jepen zgjidhje, ndërkohë që mund të dalin probleme të reja, të cilat mund të përballohen vetëm, nëpërmjet bashkëpunimit të disa aktorëve.
Ky ka qenë synimi dhe rezultati i aktivitetit #KëndiGjelbër”/ Njësia e Integrimit Evropian - Patos .
Në bashkëpunim me #NdërmarrjenEGjelbërimit u mblodhën #gomat e makinave dhe u vendosën pranë #BanesaveSociale.

30 Qer 2020

Njësia e Integrimit Evropian/Bashkia Patos së bashku me Qendrën për Zhvillim, Bashkëpunim dhe Integrim (CDCI Patos), kanë ndërmarrë nismën "Qëndro aktiv, stërvitu në shtëpi", për Klubin Sportiv "Albpetrol", volejboll për vajza.

Për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19, vajzave të ekipit u është dashur të stërviten edhe në shtëpi, ndaj ky projekt mundësoi disa mjete sportive dhuratë për ekipin që gjithësecila të ketë mjetet personale për t'u stërvitur.

30 Qer 2020

Njësia e Integrimit Evropian-Bashkia Patos së bashku me Kryetaren e Bashkisë Znj. Rajmonda Balilaj kanë shpërndarë disa shporta ushqimore për të moshuar në nevojë.

Këto shporta ushqimore të përgatitura nga Bashkia u janë bashkangjitur çantave me rrota që u janë dhuruar 25 të moshuarve të vetmuar të qytetit, me mbështetjen e projektit "Bashkitë për në Evropë".

30 Qer 2020

Java Evropiane e Rajoneve dhe Qyteteve 2020 kishte dy sfida madhore për të adresuar: organizimin e një aktiviteti të madh në një botë post pandemisë, dhe menaxhimin e një rekordi absolut të aplikimeve nga ana e partnerëve (më shumë se dyfish, krahasuar me vitin që kaloi). Zgjidhja? Tre javë, në vend të një jave!

29 Qer 2020

Faqet