Histori nga vendi

19 PRILL 2019 - Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj pranë bashkisë Belsh, në bashkëpunim me Drejtorin e Përgjithshëm të "Qendrës për Planifikimin dhe Zhvillimin e Rajonit të Pologut" në Maqedoni, z.Fatmir Sahitaj, me dt.19.04.2019, prezantuan përpara Këshillit të Bashkisë Belsh, projektin “DETOUR” (Development of Tourism Products Through Utilization of Resources).

Përmet, 23 Prill 2019 - Njësia për Kordinimin e Integrimit Europian dhe Ndihmës së Huaj në Bashkinë Përmet, zhvilloi ditën e sotme një aktivitet me një grup fëmijësh, në kuadër të Ditës së Tokës.

Qëllimi i aktivitetit ishte rritja e ndërgjegjësimit të vogëlushëve, për mbrojtjen e planetit ku jetojmë. Fëmijët u angazhuan nëpërmjet lojërave dhe aktiviteteve të shumëlojshme, që të gjitha synonin të përçonin mesazhet e mbrojtjes së natyrës sonë, si një kusht për të siguruar një të ardhme më të mirë për ata vetë.

VLORE, 27-28 MAJ 2019: Seria e trainimeve që është duke zhvilluar ekipi i Projektit “Bashkitë për në Evropë” në kuadër të Fazës së II të këtij projekt, ka vijuar në qytetin e Vlorës, ku përgjegjësit e Njësive të Koordinimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj në 10 bashki, janë trainuar për dy ditë me radhë, në lidhje me çështje që i përkasin Raportimit të projekteve të financuara nga  dhe komunikimit.

Në kuadër të 22 Prillit, "Ditës Ndërkombëtare të Tokës", në ambientet e Qendrës së Artit "Vaçe Zela", Njësia e Integrimit Europian, Bashkia Lushnje organizoi një aktivitet me temë: "Bëhu dhe ti miku i Tokës".

Në këtë aktivitet u zhvillua një konkurs pikture, ku morën pjesë nxënës nga 35 shkolla 9-vjeçare të qytetit të Lushnjes.

Dy çmime të treta u fituan nga shkolla "Kongresi i Lushnjes" dhe "Karbunarë e Madhe", dy çmimet e dyta nga shkolla "Nënshkruesi i Pavarësisë" dhe shkolla "Gramsh", ndërsa çmimin e parë e fitoi shkolla 9 - vjeçare "Barbullinjë".

Këndi i BE-së në Bashkinë Vlorë ka vazhduar aktivitetet me qëllime informuese, në Njësitë Administrative të kësaj Bashkie.

Ditën e martë, 23 prill 2019, Këndi u zhvendos në njësinë e Novoselës, në Shkollën e Mesme të Bashkuar, ku nën drejtimin e Koordinatores së BE-së në Bashkinë Vlorë, znj. Fabiola Deliaj, të rinjtë zhvilluan një orë informuese dhe diskutimesh, tema qëndrore e të cilës ishte Agrikultura.

19 PRILL 2019 - Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj pranë bashkisë Belsh, në bashkëpunim me Drejtorin e Përgjithshëm të "Qendrës për Planifikimin dhe Zhvillimin e Rajonit të Pologut" në Maqedoni, z.Fatmir Sahitaj, me dt.19.04.2019, prezantuan përpara Këshillit të Bashkisë Belsh, projektin “DETOUR” (Development of Tourism Products

Selenicë, 25 prill 2019 – Europe House në bashkëpunim me Njësinë për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj në Bashkinë Selenicë, zhvilloj një shfaqe teatrale për fëmijë me temë: “Vitaminat e Jetës”.

Në këtë aktivitet morën pjesë nxënësit e ciklt të ulët dhe  mësuesit e shkollës 9 Vjeçare“Todi Koçeli” Selenicë.

Shfaqa ishte argëtuese, zbavitëse dhe edukuese mbi të ushqyerin e shëndetshëm.

Selenicë, 23 prill 2019 - Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj në Bashkinë Selenicë, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, zhvilloi një aktivitet në bashkëpunim me mësuesit dhe nxënësit e klasës së 7 dhe të 8, të shkollës 9-Vjeçare “Todi Koçeli”, në kuadër të Ditës së Tokës.

Ndër aktivitetet e zhvilluara me këtë rast, ishte një hapësirë poetike kushtuar mbrojtjes së planetit tonë, ndërkohë që u organizua edhe një ekspozitë me punime artistike të realizuara vetëm me materiale të riciklueshme, siç ishte mbjellja e luleve në shishe plastike.

Ne daten 10 Prill 2019  shkolla 9-vjecare "Qybra Sokoli" ne qytetin e Prrenjasit  organizoi aktivitetin me teme "Dita Nderkombetare te Sporteve " .Ne kete aktivitet moren pjese te gjithe grupmoshat dhe u realizuan  aktivitetet e ndryshme.Njesia per Koordinimin e Integrimit Europian dhe Ndihmes se Huaj e bashkise Prrenjas mori pjese ne bashkepunim me nxenesit e klases se dyte.

Ditën e premte datë 12 PRILL 2019 Komisioni i Integrimit zhvilloi mbledhjen e radhës në Përmet. Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj, në Bashkinë e Përmetit, asistoi në organizimin e takimit.

Veç  anëtarëve të Komisionit, prezentë ishin edhe përfaqësues nga institucionet lokale, (Bashkia, Zyra Arsimore, Shkollat, etj.,) institucionet rajonale (Prefektura dhe Qarku), anëtarë aktivë të komunitetit, përfaqësues të shoqërisë civile dhe të rinj.

Faqet