Histori nga vendi

Në datën 19 Prrill 2018, në kuadër të “Javës së Tokës”, këndi i BE-së në bashkinë Patos në bashkëpunim me zyrën e Mjedisit të kësaj bashkie, si dhe nxënësit e disa shkollave të qytetit, zhvilluan konkursin mjedisor “Arti që fillon nga koshi”.
Në këtë konkurs, nxënësit prezantuan disa objekte të përgatitura prej tyre me materiale të riciklueshme si dhe u testuan lidhur me njohuritë e tyre mbi legjislacionin evropian për mbrojtjen e mjedisit.

Në datën 24 Prrill 2018, Këndi i BE-së në bashkinë Patos, në bashkëpunim me punonjësit e administratës dhe ndërmarrjen e gjelbërimit të kësaj bashkie, zhvilluan një aksion pastrimi përgjatë rrugës "Unaza" dhe lulishteve të qytetit.

Kësaj nisme iu bashkuan dhe shumë të rinj e të reja nga qyteti, të cilat së bashku me ekipi e Këndit të BE dhe punonjësit e bashkisë, mundësuan gjithashtu ehde shpërndarjen e mesazheve të ndryshme ndërgjegjësuese për mbrojtjen e mjedisit.
 

Në datën 3 Maj 2018, Këndi i BE-së në Bashkianë Patos, në bashkëpunim me Sektorin e Shërbimit Social të kësaj bashkie, zhvilluan një takim informues për të drejtat e fëmijëve. Gjatë këtij takimi tematik, debati vuri theksin në faktin që përveç të drejtave fëmijët duhet të njohin edhe përgjegjësitë e tyre. Diskutantë të ndryshëm gjatë takimit patën në qendër të vëmendjes kahasimin midis nivelit të repsektimit të të drejtave të fëmijëve në Shqipëri dhe në vendet evropiane.

Në datën 8 Maj, në kuadër të javës Evropiane"  dhe pikërisht një ditë para ditës së Evropës data 9 Maj, Këndi i Be-së Bashkia Patos u vizitua nga përfaqësuese e Delegacionit Evropian Znj.Monika Bylaite, Zv.Ambasadore e Rumanisë Znj.Cristina Norcisa Halacu Nicon,  dhe Z.Elvis Toçi Konsull nderi i Rumanisë.
Delegacioni vizitoi këndin e BE-së dhe zhvilloi një takim në zyrën e Kryetares së Bashkisë Znj. Rajmonda Balilaj ku diskutuan lidhur me sfidat e procesit të integrimit në nivel lokal.

Në datën 8 Maj 2018, në kuadër të javës Evropiane, në përfundim të forumit "Bashkëbisedim për Bashkimin Evropian" ndalesa e radhës e përfaqësuesve të Delegacionit të BE në Patos ishte vizita në disa sipërmarrje të qytetit. 
Në qytetin e Patosit operojnë dy sipërmarrje të mëdha Fasonerie: “Picari” i cili prodhon dhe eksporton në tregun evropian këpucë dhe “Tur Tekstil” i cili prodhon dhe eksporton veshje.

Në datën 14 Maj 2018, në ambjentet e stadiumit "Alush Noga" Këndi BE-së Patos në bashkëpunim me Drejtorinë e Arsimit dhe Kulturës të bashkisë si dhe shkollat e qytetit realizuan ndezjen e flakës olimpike.
Pjesmarja e Këndit të BE në këtë aktivitet është shenjë e ndërlodhjes së aktiviteteve vendore me frymen e Vitit Evropian për Trashëgiminë Kulturore 2018.

Në datën 16 Maj 2018, Këndi i BE-së në bashkinë e Patosit vizitoi mini-këndin e BE-së të hapur rishtazi në shkollën e mesme të përgjtihëshme "Zhani Ciko"të qytetit.

Në kuadër të Ditës Botërore të Jetimëve, në datën 20 Maj 2018 Këndi i BE-së në bashkinë Patos në bashkëpunim me Qendrën e Kurseve Profesionale, zhvilloi aktivitetin “Nesër do të të them Faleminderit”. Aktiviteti filloi me një prezantim të Këndit të BE-së për nxënësit, stafin pedagogjik dhe drejtuesit e qendrës profesionale.

onkurs me shkollat e mesme për njohuritë mbi BE.
Në vijim të aktiviteteve të planifikuara për javën evropiane, Këndi i BE-së në bashkinë Patos zhvilloi sot më datë 21 Maj 2018, konkursin midis nxënësve të shkollave të të mesme të qytetit lidhur me njohuritë mbi Bashkimin Evropian”.
Në konkurs morën pjesë tri shkolla të mesme të bashkisë Patos : “Mustafa Matohiti”, “Zhani Ciko” dhe “Arkea 2000”.
Shkollat u vlerësuan sipas tri treguesve:  

Këndi i BE-së Patos dhe ekipi i Bashkisë Patos organizuan në datën 25 Maj 2018, aktivitetin e radhës të platformës së grave “E premtja e grave”.  Muaji Maj i kësaj nisme u titullua ”Gatuaj me zemër, Konsumo Patos.”
Ky takim erdhi në formën e një aktivitett të hapur publik në të cilin morën pjesë gratë e platformës dhe të moshuarit e qytetit. Duarartat nag qyteti i Patosit sollën në këtë aktivitet produkte që kultivohen në zonën e Patosit dhe gatime tradicionale, të cilat u servirën për të moshuarit dhe familjet në nevojë.

Faqet