Fjala e Ambasadorit, Z. Luigi Soreca në Konferencën “Bashkitë shqiptare dhe procesi i integrimit në BE”

I nderuar Kryenegociator,

I nderuar Zëvendësministër,

Të nderuar përfaqësues të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Financat dhe Ekonominë, Agjencisë për Mbështetjen e Pushtetit Vendor dhe Shkollës së Administratës Publike,

Të nderuar autoritete vendore,

Të nderuar kryetarë të bashkive dhe drejtues të Njësive të BE-së,

Kolegë, zonja dhe zotërinj,

Faleminderit që pranuat ftesën time!

22 Nën 2021

Përshëndetja e Kryenegociatorit, Z. Zef Mazi në aktivitetin e fillimit të projekteve “Bashkitë për në Evropë”, “BE për Bashkitë” dhe “STAR III”

Të nderuar Kryetare të Bashkive

Shkelqesia Juaj Z.Ambasador Soreka

I Nderuar Zv.Minister Mahila  

Të nderuar pjesëmarrës 

Eshtë kënaqësi për mua të marr pjesë në këtë aktivitet që hedh vështrimin tek vetëqeverisja vendore. Ajo eshte nje gur themeli në rrugën e Shqipërisë drejt Bashkimit Evropian.

22 Nën 2021

Shkolla Shqiptare për Administratën Publike, në bashkëpunim me projektin “Bashkitë për në Evropë” ka nisur serinë e trainimeve në kuadër të programit të Integrimit Evropian në Nivel Vendor, me të 61 bashkitë e Shqipërisë.

Në datat 9-10 nëntor, u realizuan seancat e trainimit me grupin e specialistëve të rinj të Njësive të Integrimit Evropian. 

09 Nën 2021, 10 Nën 2021

Në Gjirokastër është zhvilluar në një takim të zgjeruar me praninë e Ambasadorit të BE në Shqipëri, Z. Luigi Soreca, kryebashkiakë, shoqërinë civile dhe mediat, ku janë prezantuar dhe është shënuar fillimi zyrtar i tre projekteve: “Bashkitë për në Evropë 2.0”, “BE për Bashkitë” dhe “STAR III”. 
Të pranishëm kanë qenë Zv.Ministri i Brendshëm, Z. Andi Mahile si dhe Kryenegociatori i Shqipërisë, Z. Zef Mazi.
Të tre këto projekte që financohen nga Bashkimi Evropian,mbështesin bashkitë shqiptare në procesin e pranimit në BE.

14 Tet 2021

Shkolla Shqiptare për Administraten Publike (ASPA), partneri kryesor i Projektit Bashkitë për në Evropë, ka prezantuar gjatë një takimi online me të gjithë drejtuesit e Njësive të Integrimit Evropian në bashkitë e Shqipërisë, Draft Raportin mbi Vlerësimin e Nevojave për Trainime për pushtetin vendor.

Gjetjet e këtij raporti do të përbëjnë edhe bazën e kurrikulës së trainimit përgjatë zbatimit të projektit “Bashkitë për në Evropë”, sa i përket fushës së integrimit evropian.

06 Tet 2021

Shkolla Shqiptare për Administratën Publike (ASPA), partneri kryesor i Projektit “Bashkitë për në Evropë”, ka kryer së fundmi një Vlerësim Nevojash për Trainime për Pushtetin vendor, në të 61 bashkitë e Shqipërisë, pervec te tjerave.

Gjetjet e Raportit janë prezantuar në një aktivitet të organizuar nga BpE dhe ASPA në formën e një Focus Grup-i, me stafet e Njësive të Integrimit Evropian nga 11 bashki. Përfaqësuesja e ASPA, Znj. Adela Kula dhe ekipi i projektit Bashkitë për në Evropë, kanë diskutuar në lidhje me përfundimet dhe validimin e këtij Vlerësimi.

23 Sht 2021