BE dhe qeverisja lokale

Komiteti Evropian i Rajoneve (CoR), së bashku me Vitaliy Klitschko, kryetarin e bashkisë së Kievit, nisën një program të ri që do të organizojë kampe verore për fëmijët ukrainas në qytetet evropiane. Nisma u promovua gjatë Sesionit Plenar të 149-të të Komitetit dhe do të jetë në dobi të fëmijëve të moshës shkollore nga rajonet e shkatërruara nga lufta.

04 Maj 2022

The Mayor
Qytetet u përzgjodhën nga Komisioni Evropian dhe me mbështetjen e tij, ato duhet të bëhen pionierët në përpjekjen e BE-së për zero ndotje deri në vitin 2050

29 Pri 2022

Këtë vit këshilli bashkiak po integron një sistem sensor multimodal për ndriçimin, nivelet e zhurmës dhe më shumë

28 Mar 2022

Në kuadër të Vitit Evropian të Rinisë 2022 dhe Konferencës për të Ardhmen e Evropës, Komiteti Evropian i Rajoneve, zëri i rajoneve dhe qyteteve të BE-së së bashku me Forumin Rinor Evropian, zëri i të rinjve në Evropë, lançuan procesin e bashkëkrijimit të një Karte Evropiane për të rinjtë dhe demokracinë. Karta do të përpiqet të ndërtojë dhe konsolidojë një hapësirë demokratike miqësore për të rinjtë, për të siguruar që zërat e të rinjve të përfaqësohen zyrtarisht, vazhdimisht dhe gjithmonë në Bashkimin Evropian.

08 Mar 2022

Komiteti Evropian i Rajoneve u ka kërkuar "të gjitha qeverive lokale dhe rajonale në Bashkimin Evropian që të mbështesin Ukrainën në këto kohë nevoje" dhe ka mbështetur thirrjen e qyteteve ukrainase për "vendosjen e sanksioneve më të ashpra të mundshme ndaj qeverisë së Federatës Ruse".

08 Mar 2022

Burimi: Themayor.eu

Projekti do të konsistojë në një aplikacion “realitetit të zmadhuar” dhe ekrane informacioni në rrugë 

15 Shk 2022

Burimi: The Mayor.eu

Sektori 1 do të jetë administrata e parë vendore që do të arrijë autonomi të qëndrueshme energjetike në Rumani

15 Shk 2022

Kompleksi i Peperklip në Rotterdam po bëhet shtëpia që do të rezistojë në të ardhmen, për 1300 njerëz

28 Qer 2020

Zbuloni se si platformat e qytetarëve digjitalë mund të ndihmojnë në zgjidhjen e problemeve vendore

28 Qer 2020