Aktivitete

Njësia e Integrimit në Bashkinë Mat dhe Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) organizuan sot një Forum Diskutimi On-line me tematik “Nga strategjia në veprim: Plani i Integritetit për njësitë e vet-qeverisjes vendore dhe sfidat në zbatimin e tij”.

04 Dhj 2020

Dielli ndrrin , po ashtu edhe shpresa ne syte e femijeve per nje te ardhme pa dhune ndaj te drejtave te tyre.

Sheshi Gjin Pjetri u “plotesua” me portrete te femijeve dhe mesazhet e tyre duke terhequr vemendjen tek cdo kalimtar ne qender te qytetit.

Era qe frynte fort, si zakonisht ne Kurbin, me 20 Nentor, Diten Universale te femijeve, i çon me larg thirrjet e tyre:

‘Nuk dua te fejohem. Dua te arsimohem!’

‘Laci duhet te kete me shume vende per argetim per femijet se marketi.'

20 Nën 2020

Të martën, më datë 27 tetor 2020, Shkolla Shqiptare e Administratës Publike, në bashkëpunim me “Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, kanë organizuar Ceremoninë e Shpërndarjes së Çertifikatave (online) për të gjitha stafet e Njësive të Integrimit Evropian, në 61 bashkitë e Shqipërisë.

28 Tet 2020

Ka vazhduar me Bashkinë e Tiranës turi i prezantimit të Raportit të Vlerësimit të Performancës së Bashkive, që ekipi i projektit “Bashkitë për në Evropë” është duke zhvilluar në të 61 bashkitë e Shqipërisë.

14 Tet 2020

Takimi u moderua nga ana e Përgjegjëses së Sektorit të Integrimit Evropian në Bashkinë Kuçovë, Znj. Kristina Zoga, ndërkohë që të pranishëm kanë qenë kryetari i Bashkisë së Kuçovës, Z. , Z. Orlando Fusco, Oficer Programi për Qeverisjen e mirë në Delegacionin e BE, Z. Bekim Murati, drejtor i përgjithshëm i AMVV, Znj. Jolanda Trebicka, drejtues e Projektit “Bashkitë për në Evropë”, si dhe përfaqësues të Bashkisë Kuçovë, të Këshillit Bashkiak, dhe ekspertë e anëtarë të ekipit të BpE.

01 Tet 2020

Ky ushtrim është iniciuar në vitin 2017 me mbështetjen e projektit të financuar nga BE, “Bashkitë për në Evropë”, dhe tashmë drejtohet çdo vit nga Ministria e Brendshme / Agjencia për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore, me kontributin e të gjitha bashkive. 

30 Sht 2020

“Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, ka vijuar në bashkinë e Finiqit, turin e takimeve në Bashkitë e Shqipërisë, për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Performancës “Bashkitë në procesin e integrimit të Shqipërisë në BE”.

28 Sht 2020

Udhëtimi i Delegacionit të Bashkimit Evropian nëpër bashkitë e Shqipërisë, i nisur që në muajin shkurt të vitit 2020 në qytetin e Vlorës nga AMbasadori i BE-së në Shqipëri, Z. Luigi Soreca, ka vazhduar në Bashkinë e Memaliajt.

Aktivitetet e mëdha në bashkitë e Shqipërisë, të cilat për shkak të situatës së pandemisë po zhvillohen online, përveç shkëmbimit të mendimeve me stafet e bashkive, kanë për qëllim prezantimin e Raportit më të fundit të Vlerësimit të Performancës së 61 bashkive në kuadër të procesit të integrimit evropian të Shqipërisë.

28 Sht 2020

Bashkitë për në Evropë ka organizuar takimin e madh online të Bashkisë së Devollit. Në aktivitetin e moderuar bashkërisht prej drejtueses së Projektit, Znj. Jolanda Trebicka dhe drejtuesit të Njësisë së Integrimit Evropian në Bashkinë Devoll, Z. Remzi Kutrolli, kanë qenë të pranishëm Kryetari i Bashkisë Devoll, Z. Eduard Duro, Drejtori i AMVV, Z. Bekim Murati, Koordinatorja e Programeve Ndërkufitare në Delegacionin e BE, Znj. Francesca Renzi, si dhe pjesëtarë të administratës dhe të këshillit bashkiak të Devollit. 

26 Sht 2020
Projekti “Bashkitë për në Evropë” ka vijuar serinë e takimeve që po zhvillohen në të 61 bashkitë e Shqipërisë, për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Performancës.
24 Sht 2020

Faqet